**Nur-YüzLüM** Moderator
Mesaj Sayısı : 64 Kayıt tarihi : 02/05/11
| Konu: et yemekleri bir kactane Çarş. Mayıs 25, 2011 8:40 pm | |
| Kalabalık arkadaş toplantılarınızda lezzetli ikramlar sunmak istiyorsanız; ev yapımı kuzu şiş tarifini mutlaka denemelisiniz. Üstelik hazırlanışı da çok kolay!
Kuzu Şiş Tarifi
Malzemeler, 1 kilo kuzu kuşbaşı et 3 adet domates 4 adet çarliston biber 1 adet limonun suyu 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı ılık su Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı, Derin bir kapta; limon suyu, salça ve ılık suyu iyice karıştırın. Kuzu etlerini kabın içine koyup 15 dakika bekletin. Domateslerin kabuklarını soyun. Domates ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın. Şişlere; sırasıyla kuzu eti, domates, kuzu eti, biber olmak üzere geçirin. Dumansız ızgara ya da mangalda her iki tarafını da pişirin. Servis tabağına alıp sıcakken tuzunu serpin. Afiyet olsun. salça Soslu TavukMutfağınızdaki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz, öğle ve akşam yemekleriniz için lezzetli bir seçenek: salça soslu tavuk tarifi! Malzemeler,1 parça tavuk göğüs eti 2 yemek kaşığı salça 1 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Tavuk etini ince şeritler halinde doğrayın. Domates ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Yayvan bir kapta; salça, sıvıyağ, kekik, tuz, domates ve soğan rendesini karıştırın. Tavuk etlerini sosun içine koyup 15 dakika bekletin. Soslu tavuk etlerini tavaya alın. Tavanın kapağını kapatıp en kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Yeşillikler ve patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. ALI NAZIK Evde de rahatlıkla yapılcabilecek bir yemek...6 kişilik Malzemeler: 1 kg kemer patlıcan 1 kase yoğurt 4 diş sarımsak 500 gr kavurmalık et 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 2 çorba kaşığı tereyağı 4 tane küçük domates 2 adet sivri yada çarliston biber 1.5 bardak su tuz
Yapılışı: Patlıcanları yıkayıp ya fırında yada ocak üstünde közleyelim...Patlıcanlar közlenirken etimizi yıkayıp düdüklü tencereye alalım...üzerine 1 su bardağı su ilave edip 8 dakika düdüklü tencerede pişirelim...pişirdikten sonra düdüklünün kapağını açıp kalan su varsa suyunu çekene kadar pişirelim...daha sonra iki çorba kaşığı tereyağını,tuzu ve salçayı ilave edelim yarım bardak sıcak su ilave edelim bir iki tıkırdayınca ocağı kapatalım...Közlenen patlıcanları soyup ince ince doğrayalım...Sarımsakların üzerine tuz ekleyip ezelim, bir kase yoğurtla karıştıralım,daha sonra patlıcanları da ilave edip harmanlayalım...Bir servis tabağına alıp Etimizi üzerine yayalım,patlıcanlarla közlediğimiz domates ve biberleri de etrafına dizip servis yapalım...Afiyet olsun...taze feslegenle ile spageti ve inegol kofteGerekli Malzemeler 4 kişilik
* Yarım paket spagetti makarna * 1 paket Lezita İnegöl Köfte * 1 demet taze fesleğen * 1 tutam taze maydanoz yaprağı * 1 diş sarımsak * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber * 1 çay kaşığı kırmızı toz biber * Tuz, karabiber
Yapılışı Spagettiyi bolca kaynar tuzlu suda 12 dakika haşlayın. Bir yanda İnegöl köfteleri 1-2 kaşık kızdırılmış yağda veya ızgara tavasında yağsız olarak 8-10 dakika pişirin. Diğer tarafta fesleğen ve maydanoz yapraklarını incecik doğrayın. Sarımsağı kıyın. Geniş bir tavada tereyağını eritip kıyılmış fesleğen, maydanoz, sarımsak ve pul biberi ekleyip 1-2 dakika tavayı ateş üzerinde sallayın. Makarnayı süzüp hemen tavaya ekleyin ve makarna çatalı ile karıştırarak bütün sosun makarnaya bulanmasını sağlayın. Biraz karabiber serpip ocaktan alın. Spagettiyi servis tabaklarına paylaştırıp üzerine Lezita İnegöl köftelerini yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.afiyet olsun | |
|